Alesonor, dezvoltatorul primului ansamblu rezidențial cu locuințe verzi de lux din România, Amber Gardens, demarează în 2017 lucrările de construcție pentru alte 21 case în cadrul complexului și investește în două noi proiecte rezidențiale eficiente energetic, în segmentul premium.

Planurile de dezvoltare demarate de Alesonor în 2017 vor însuma 12 milioane euro. Investițiile sunt îndreptate către extinderea ansamblului rezidențial de lux Amber Gardens, unde vor fi construite alte 21 de locuințe verzi, și către inițierea altor două proiecte imobiliare de lux, în București, situate în categoria clădirilor eficiente energetic.

Amber Gardens

Cele 21 de case ce urmează a fi construite în complexul Amber Gardens în 2017 completează numărul de 25 de locuințe verzi vândute deja și aflate în diferite stadii de construcție, și care vor fi finalizate până la finalul anului.

Inițial, compania a planificat ca suprafața complexului să găzduiască un număr de 60 locuințe, însă o mare parte dintre membrii comunității au ales suprafețe mai mari pentru locuințe sau pentru grădină, de peste 1.000mp. Astfel, cea mai mare locuință verde personalizată la cererea clientului are o suprafață de circa 500 mp și este construită pe un teren peste 4.000mp.

Astfel, se estimează că suprafața totală de construcție a ansamblului va găzdui un număr de aproximativ 50 locuințe.

„Primim un răspuns extraordinar din partea clienților, care confirmă că am identificat corect nevoia pentru locuințe eficiente energetic și că eforturile noastre de a construi un proiect unic în România sunt într-adevăr apreciate. De asemenea, remarcăm că astăzi sunt din ce în ce mai multe familii și tineri interesați de proiecte ambițioase, inovatoare și că cererea pe segmentul caselor verzi de lux este în creștere. Succesul Amber Gardens confirmă că piața este pregătită pentru mai multe proiecte de locuințe verzi și Alesonor continuă investițiile în această direcție”, spune Alex Skouras, managing partner Alesonor.

Locuințe verzi

Eficientă din punct de vedere energetic, o locuință verde Amber Gardens poate aduce locuitorilor săi economii de aproximativ 50.000 euro de-a lungul a 20 de ani. Investiția într-o casă verde de lux de 263 mp și o grădină de aproximativ 550 mp pornește de la 320.000 euro + TVA.

Pentru o casă verde cu o suprafață mai mică, de 211 mp, prețul pleacă de la 230.000 euro + TVA.

Complexul dispune de un teren de tenis, unul de basket, de un loc de joacă verde și de o stație de încărcare pentru mașini electrice, pază, mentenanță.

Proiectul Amber Gardens a obținut prima certificare Casă Verde din București, acordată de Romania Green Building Council (RoGBC), premiul Proiectul Verde al anului 2015 și premiul I la prestigiosul concurs „Anuala de Arhitectură București”.

Cine sunt cumpărătorii din Amber Gardens

Membrii comunității Amber Gardens sunt familii care își doresc un stil de viață mai sănătos, echilibrat, sunt din ce în ce mai preocupați de calitatea vieții lor, de confortul pe care îl oferă locuința personală și de eficiența energetică, precum și de intimitatea spațiului în care locuiesc.

Printre clienții Amber Gardens sunt antreprenori, expați, părinți ai căror copii studiază la școlile din nordul capitalei și au ales să locuiască într-o comunitate care împărtășește aceleași preocupări pentru intimitate.

Amber Gardens se află în imediata apropiere a pădurii Băneasa, într-o zonă liniștită, la o distanță de doar 15 minute de agitația orașului și 4 kilometri de școlile și grădinițele private din partea de nord a capitalei și cu acces la transport public în comun.

Mai mult, apropierea de centrul orașului, accesul rapid către centura orașului, DN1 şi aeroportul Henry Coandă, infrastructură tot mai bună de la an la an, în continuă dezvoltare, (Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru tronsonul 1 al liniei de metrou Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni, iar punerea în funcţiune a liniei de metrou va avea loc în 2021), spațiile largi, centrele de sport, agrement și petrecere a timpului liber, rețeaua de școli și grădinițe, pădurea din apropiere, situează orașul Otopeni printre preferințele celor care aleg să locuiască în zona de nord a capitalei.

Alesonor este un dezvoltator imobiliar fondat în România în anul 2003, iar capitalul de investiții al companiei este de circa 45 milioane euro, în proiecte imobiliare și terenuri.

Citeste articolul pe Business Cover

© Amber Gardens - All Rights Resevered