Forbes CEE Forum 2018: Alex Skouras (Managing Partner Alesonor): “Consumers are more educated now, they are looking more at details related to the quality of life. They understood that not only the price matters, but many other aspects related to living and quality of life “

By November 12, 2021Press

„Ne-am gândit la ideea de suburbie verde încă din 2015, iar primul pas a fost comunitatea verde Amber Gardens, în care am dezvoltat primele case pasive, pentru care am participat la training-uri în Germania la Institutul de Case Pasive, pentru a putea învăța cum să concepem acest proiect”, precizează Alex Skouras, Managing Partner Alesonor.

Prima suburbie verde din România se află încă la stadiul de definitivare a designului arhitectural, urmând ca în primăvara anului viitor să poată fi demarate construcțiile, care se vor desfășura pe o perioadă de cinci ani, fiind dispuse pe mai multe etape. Dezvoltatorii mizează foarte mult pe proximitatea unor zone dedicate familiei și nu numai: școală, grădiniţă şi afterschool, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, spații special concepute pentru recreere, săli de fitness, spa, restaurante. Pe 15% din suprafața cartierului vor fi construite locuințele, mai precis cele 400 de vile, iar restul de 85% va fi ocupat de spații verzi, parcuri și străzi. „Vom încerca să aducem împreună o comunitate care să se formeze în jurul acestor construcții”, precizează liderul. Proiectul se întinde pe o suprafață de 31 de hectare și va avea o deschidere de aproape un kilometru la Pădurea Băneasa.

Forbes Romania
October 31st, 2018

https://www.forbes.ro/articles/forbes-cee-forum-2018-luxul-verde-128836

© Amber Gardens - All Rights Resevered