Alesonor, dezvoltatorul imobiliar cu o experiență de peste 15 ani în domeniul rezidențial de lux, demarează un proiect de anvergură în zona de nord a orașului București – prima suburbie verde din România, o investiție estimată la aprox. 100 milioane euro.

Complexul va cuprinde peste 400 de vile verzi, ce vor beneficia atât de o infrastructură completă, de înaltă calitate, cât și de proximitatea unor zone dedicate pentru familie – şcoală, grădiniţă şi afterscool, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, zone dedicate pentru recreere, sport, spa, restaurante și cumpărături, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul oraşului Bucureşti.

„Având experiența dezvoltării cu succes a ansamblului rezidențial Amber Gardens în comuna Tunari,  am ales să continuăm să investim într-un proiect reprezentativ – prima suburbia verde din România, tot zona Pipera – Tunari, zona cu cel mai mare potenţial de dezvoltare pe termen lung, din punct de vedere administrativ şi ca poziţionare.”,  a declarat Alex Skouras, Managing Partner Alesonor.    

Zona Pipera – Tunari prezintă multiple avantaje din punct de vedere investițional față de alte zone rezidențiale din nord: Tunari este singura zonă rezidenţială din nordul oraşului Bucureşti care are acces rapid către centura orașului, DN1, şoseaua Pipera-Tunari, autostrada A3 şi aeroportul Henry Coandă. Infrastructura în continuă dezvoltare, reţeaua de utilităţi deja existentă, plan urbanistic în comuna Tunari şi taxele reduse pentru clădirile rezidenţiale verzi în comuna Tunari, transportul în comun, extinderea centrelor de business din Nord, rețeaua de școli și grădinițe apreciate, atât publice cât şi private, centre de recreere, pădurea Băneasa aflată în vecinătate, demonstrează potenţialul de dezvoltare pe termen lung al zonei şi sunt indicii pentru creşterea valorii investiţiilor.

Dezvoltat pe o suprafaţă de 31 de hectare, proiectul va avea o deschidere de aprox. 1 km la pădurea Băneasa și se remarcă printr-un masterplan unic: 85% teren fără construcții și cel mai mic coeficient de utilizare al terenului, fiind dominat de spaţii verzi şi clădiri joase. “Astăzi, pădurile sunt defrişate pentru a construi clădiri. Noi ne-am propus să prelungim pădurea în mijlocul comunităţii pe care o construim.”, a declarat Alex Skouras Managing Partner Alesonor.

Prima suburbie verde din România va integra clădiri cu design modern și soluții tehnologice avansate, având în același timp respect față de natură și pentru calitatea vieții celor care vor alege să locuiască aici.

„La Amber Gardens ne-am propus să demonstrăm că adevăratul lux este verde şi am reuşit să creştem standarele de confort în fiecare locuinţă. Cu noul proiect ne propunem să extindem această filozofie, la nivel de comunitate. Este un lux pentru copiii noştri să meargă pe jos la o şcoală apreciată sau neînsoţiţi la grădiniţă sau în parc, iar pentru noi să facem o plimbare la restaurant, la cumpărături, la sala de sport, sau să alergăm dimineaţa în pădure. Acest lux va deveni standard lin prima suburbie verde din Romania. Ne adresăm tuturor celor care aspiră la un stil de viaţă wellness, echilibrat, preocupaţi de calitatea vieţii şi de confortul pe care îl oferă locuința personală, şi care îşi doresc să îşi crească familiile într-o comunitate în mijlocul naturii, într-o suburbie proiectată în detaliu, de la plan urbanistic, infrastructură, design și implicare a comunității în crearea unei vieți sociale active.”, a declarat Alex Skouras, Managing Partner Alesonor.

Recunoscută pentru expertiza sa în proiecte inovatoare, cu un design modern şi o înaltă calitate a construcţiei, eficiente energetic şi responsabile faţă de mediu, echipa Alesonor a primit pentru proiectele sale numeroase premii și certficări, printre care: prima certificare “Casă verde”, acordată de către Romania Green Building Council (RoGBC) în Bucureşti, în 2014, premiului I la prestigiosul concurs “Anuala de Arhitectură București”, Proiectul verde al anului, acordat de către RoGBC în 2015, Proiectul verde de lux al anului, acordat de către publicaţia Forbes, doi ani la rând – 2015 & 2016, Proiectul inovator al anului, acordat de către publicaţia Business Magazin în 2015, Proiectul ecologic al anului, acordat de către ARM în 2016, Cel mai inovator proiect, acordat de către CPI în 2016.

Alesonor are în componenţa echipei arhitecţi, ingineri, constructori, manageri de proiect, experţi financiari, analişti de piaţă, vânzări, marketing şi PR, implicaţi de peste doi ani în analizarea pieţei şi proiectarea primei suburbii verzi din Romania.

Despre Alesonor, dezvoltatorul proiectului Amber Gardens 

Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliară, fondată în România în anul 2003.

De peste 15 ani, Alesonor investește în proiecte imobiliare de succes, incluzând proiecte comerciale şi industriale, dar având ca obiectiv principal dezvoltarea proiectelor rezidenţiale de lux și, în același timp, responsabile față de mediu, ce imbină pasiunea pentru design, calitate și natură.

Alesonor a dezvoltat și vândut cu succes următoarele proiecte rezidenţiale în București: Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens.

Amber Gardens este primul ansamblu rezidențial din România cu vile verzi de lux, care are la bază principiile designului bioclimatic și aplică standardele energetice ale unei case pasive, cel mai performant standard energetic din lume. Complexul Amber Gardens a impuns compania Alesonor ca cel mai important dezvoltator rezidențial de vile din România, și, în același timp, ca un promotor al clădirilor verzi, eficiente energetic.

www.alesonor.com

www.ambergardens.ro

www.facebook.com/AmberGardensRomania

© Amber Gardens - All Rights Resevered