Alesonor prezintă Amber Gardens, primul proiect rezidențial de locuințe ecologice și inteligente din România.

Din 2003, proiectele Alesonor sunt fondate pe angajamentul de a atinge cele mai înalte standarde în dezvoltarea clădirilor eficiente din punct de vedere energetic și ecologic.

Amber Gardens integrează principiile de proiectare bioclimatică și respectă standardele casei pasive. Astfel, în prezent, Amber Gardens se încadrează și chiar depășește standardele și aspirațiile UE pentru 2020: construirea de energie zero.
Preocuparea noastră pentru mediu este fără precedent în România, fiind recunoscută în 2015 de Consiliul Green Building din România (RoGBC), când Amber Gardens a primit prima certificare „Casa Verde” în România pentru un proiect rezidențial cu case.

Mai mult decât atât, Amber Gardens a fost premiat și cu: Premiul Anual de Arhitectură București, Premiul Forbes Green și multe alte premii de design și eficiență energetică.

Amber Gardens redefinește luxul, prin combinarea armonioasă a eficienței energetice cu cele mai inovatoare tehnologii (aplicații inteligente la domiciliu), într-un design modern, care creează un spațiu de viață sănătos, intim și ecologic, aproape de natură.

Pentru noi, adevăratul lux este viața într-un mediu sănătos, verde, cu oferă finisaje de înaltă calitate, cu iluminare superioară și o acustică de neegalat, confort necompromis de consumul redus de energie și de costurile reduse de întreținere, cu grădini mari și spații deschise.

Inteligent în mod natural

Design bioclimatic & casă pasivă

Amber Gardens este primul proiect rezidențial din România care face economii excepționale de energie: casele noastre utilizează cu 90% mai puțină energie decât clădirile echivalente convenționale.

Prin respectarea principiilor de proiectare bioclimatică, casele Amber Gardens sunt în armonie cu natura. Luând în considerare variabile precum orientarea, poziția soarelui, direcția vântului principal, grădinile din jurul clădirilor, am ales amplasarea și dimensiunile ferestrelor, tipul geamurilor, izolarea termică, masa termică și umbrirea etc.

Prin alinierea la standardele casei pasive – cel mai strict standard de eficiență energetică a clădirilor, casele Amber Gardens sunt concepute pentru performanțe ridicate.

Pentru a obține o exceptională economie de energie și pentru a avea o locuință mai sănătoasă și mai luxoasă, am folosit panouri solare pasive, a căror eficiență este potențată de orientarea complexului Amber Gardens. În plus, casele au minimum 20 de centimetri de izolație, schimbătoare de căldură cu ventilație și cu recuperare de căldură foarte eficientă (recuperează mai mult de 90% din căldură), nu au punți termice și sunt închise ermetic.

Materiale fine

Casă inteligentă

Amber Gardens este primul proiect cu case inteligente din România, care încorporează Smart Home Systems și alte soluții impresionante din punct de vedere tehnologic, comune proiectelor imobiliare de lux din întreaga Europă. Datorită sistemelor încorporate, casele noastre vă oferă cel mai ridicat nivel de confort, indiferent de condițiile meteorologice.

Casele Amber Gardens sunt dotate cu : panouri solare pentru încălzirea apei, un sistem unic de panouri de tavan pentru răcirea și încalizirea casei, o pompă performantă de căldură și un sistem mecanic de ventilație cu recuperare de căldură.

Combinând aceste soluții, vă garantăm cea mai economică și ecologică sursă de încălzire, oferind confort fără egal prin distribuția omogenă a căldurii pe tot spațiul și recuperarea a peste 90% din căldură și asigurând, în același timp, o calitate superioară a aerului interior.

O viață mai confortabilă

Design modern

Arhitecții și inginerii noștri au implementat cu succes viziunea Amber Gardens: un design elegant și modern într-o clădire impresionantă, verde, în armonie cu natura. Prin combinarea metalelor și a sticlei cu materiale naturale și autentice, ca lemnul și piatra, interioarele denotă o atmosferă caldă și primitoare.

Am proiectat un spațiu interior eficient, cu plafoane drepte și neîntrerupte, fără grinzi structurale vizibile, fără ferestre și uși de sus în jos.

Inovația și unicitatea acestui complex rezidențial au fost recunoscute la Anuala de Arhitectura Bucuresti, unde Amber Gardens a fost premiat pentru designul inovator.

un stil de viata sanatos la amber gardens
O viață mai bună

Mediu sănătos

Amber Gardens este materializarea crezului nostru că adevăratul lux este verde și că o casă verde oferă mai mult confort și un mediu mai sănătos. Acestea sunt asigurate de sursele de iluminare superioară (lumină naturală în toate încăperile), un sistem de schimbarea continua a aerului, vopsea non-toxică, o acustică mai bună și un mediu natural liniștit, grădini mari, aproape de pădure etc.

Comunitate de încredere

Intimitate

Cu toții apreciem intimitatea, mai ales când vine vorba de viața privată și de casa în care locuim. De aceea, Amber Gardens oferă rezidenților săi intimitatea de care aceștia au nevoie.

Fiecare casă include o grădină mare în partea de sud a clădirii, iar ferestrele mari ale casei sunt amplasate înspre sud. În acest fel, fiecare casă are vedere doar către grădina proprie, asigurând intimidate tutror rezidenților. De asemenea, toate grădinile sunt împrejmuite de un gard verde a cărui înălțime poate fi personalizată, în funcție de nevoile individuale.

Străzile din interiorul complexului rezidențial sunt largi (minimum 9 metri lățime) și mărginite de arbori, creând un mediu relaxant și discret.

Tipuri de Vile

Aici poti afla mai multe detalii despre case, locatie si intrebari frecvente

Dezvoltatorul

In spatele fiecarui proiect de succes sta o echipa de profesionisti.