Alesonor, dezvoltatorul primului ansamblu rezidenţial cu locuinţe verzi de lux din România, Amber Gardens, demarează în 2017 lucrările de construcţie pentru alte 21 case în cadrul complexului şi investeşte în două noi proiecte rezidenţiale eficiente energetic, în segmentul premium, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Planurile de dezvoltare demarate de Alesonor în 2017 vor însuma 12 milioane euro. Investiţiile sunt îndreptate către extinderea ansamblului rezidenţial de lux Amber Gardens, unde vor fi construite alte 21 de locuinţe verzi, şi către iniţierea altor două proiecte imobiliare de lux, în Bucureşti, situate în categoria clădirilor eficiente energetic.
Cele 21 de case ce urmează a fi construite în complexul Amber Gardens în 2017 completează numărul de 25 de locuinţe verzi vândute deja şi aflate în diferite stadii de construcţie, şi care vor fi finalizate până la finalul anului.
Iniţial, compania a planificat ca suprafaţa complexului să găzduiască un număr de 60 locuinţe, însă o mare parte dintre membrii comunităţii au ales suprafeţe mai mari pentru locuinţe sau pentru grădină, de peste 1000mp. Astfel, cea mai mare locuinţă verde personalizată la cererea clientului are o suprafaţă de circa 500mp şi este construită pe un teren peste 4.000mp. Se estimează că suprafaţa totală de construcţie a ansamblului va găzdui un număr de aproximativ 50 locuinţe.
Eficientă din punct de vedere energetic, o locuinţă verde Amber Gardens poate aduce locuitorilor săi economii de aproximativ 50.000 euro de-a lungul a 20 de ani. Investiţia într-o casă verde de lux de 263 mp şi o grădină de aproximativ 550 mp porneşte de la 320.000 euro + TVA. Pentru o casă verde cu o suprafaţă mai mică, de 211mp, preţul porneşte de la 230.000 Euro + TVA. Complexul dispune de un teren de tenis, unul de basket, de un loc de joacă verde şi de o staţie de încărcare pentru maşini electrice, pază, mentenanţă.
Proiectul Amber Gardens a obţinut prima certificare Casa Verde din Bucureşti, acordată de Romania Green Building Council (RoGBC), premiul Proiectul Verde al anului 2015 şi premiul I la concursul „Anuala de Arhitectură Bucureşti”. Amber Gardens se află în imediata apropiere a pădurii Băneasa.

Citeste articolul pe Bursa.ro

© Amber Gardens - All Rights Resevered