Alesonor, alături de Romania Green Building Council, a inaugurat cel mai verde, inovativ și educațional loc de joacă. Locul de joacă verde amplasat la Amber Gardens reprezintă un efort de a atrage atenția asupra necesității de a dezvolta proiecte sustenabile cu o componentă educativă pentru copii.

cosmindragomir.info

Locul de joacă este construit cu scopul de a informa atât adulți cât și copii cu privire la protejarea mediului înconjurător, eficiența energetică, dezvoltarea sustenabilă, precum și adoptarea designului bioclimatic în proiectarea și construirea unui mediu sănătos pentru locuit.

Pentru realizarea locului de joacă s-au folosit materiale cu o amprentă foarte scăzută de carbonmateriale și pământ de la construcția ansamblului rezidențial, materiale reutilizate și materiale reciclabile, cum ar fi gabioane de piatră, lemn, metal și sticlă. Echipamentele de joacă sunt construite doar din lemn natur, certificat.

parc-verde-amber-gardens-3

Locul de joacă a fost amplasat strategic, folosind designul bioclimatic, luându-se în considerare variabile precum poziția soarelui și direcția vântului. Copacii, atent selecționați oferă protecție împotriva vânturilor și crează un mediu confortabil și sigur.

Designul bioclimatic al parcului va fi cel mai bine perceput și înțeles de copii în timp, învățând prin joc, în diferite momente ale zilei și în diferite anotimpuri. Similar, designul bioclimatic și beneficiile unei case pasive sunt remarcate și apreciate de către locuitori, în timp. Locurile comune de joacă, precum leagănele și toboganele, sunt combinate cu elemente neconvenționale și educative.

parc-verde-amber-gardens-4

Locul de joacă verde cuprinde două secțiuni distincte, una în care grădina este organizată și controlată de echipa de arhitecți peisagiști și o secțiune în care plantelor li se permite să formeze propriul ecosistem, asemănător pădurii aflate în apropiere. Având un număr variat de specii de copaci și plante spațiul de joacă permite copiilor să învețe despre caracteristicile diferitelor plante și părți ale acestora precum frunze, flori, fructe, scoarță de copac.

Alături de copii vor fi în fiecare zi cele 16 specii de copaci, dintre cele mai diverse: stejarul roșu, cireșul japonez, arborele de mătase, arborele lalea sau ginko biloba. Datorită lor, copiii se vor putea bucura de frumusețea diversității naturale, învățând și înțelegând cât de importantă este protejarea mediului. Vegetația aleasă reduce cantitatea de apă folosită și elimină utilizarea de insecticide și îngrășăminte artificiale pentru grădină.

parc-verde-amber-gardens-5

 

Citeste articolul pe Green Report

© Amber Gardens - All Rights Resevered