Alex Skouras, Managing Partner Alesonor: “The tendency of people to move away from the city center and move to communities was visible even before 2020”

By November 12, 2021Press

Dacă în alte veri tema principală de discuții din comunitatea de business viza rutina și destinațiile de vacanță, de această dată, Forbes România i-a provocat pe cei mai cunoscuți jucători din mediul de afaceri local să răspundă unui scurt chestionar, într-un context special, în care vara lui 2021 ar trebui să reprezinte o așteptată revenire la (noua) normalitate.

Piața rezidențială din România a fost schimbată odată cu apariția virusului, iar conform noilor studii, 1 din 3 români, doresc să achiziționeze o vilă după criza Covid-19, în locul unui apartament. Tendința oamenilor de a se îndepărta de centrul orașului și de a se muta în comunități, departe de aglomerația urbană, era vizibilă chiar și înainte de 2020. Pentru noi, pandemia nu a făcut decât să grăbească această tendință și să înregistrăm cereri mult mai mari în ultimul an de la familii care doresc să își crească copiii aproape de natură, în afara centrului orașului, într-un complex rezidențial care răspunde tuturor nevoilor. Astfel, la scurt timp de la lansarea primei suburbii verzi din România- Amber Forest, amînregistrat vânzări record, peste 200 vile au fost deja vândute, cu un preț mediu de aprox. 200.000 euro/vilă. Proiectul va cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Forbes Romania
July 27th, 2021

https://www.forbes.ro/alex-skouras-managing-partner-alesonor-tendinta-oamenilor-de-se-indeparta-de-centrul-orasului-si-de-se-muta-comunitati-era-vizibila-chiar-si-inainte-de-2020-224387

© Amber Gardens - All Rights Resevered