Strazi fara zapada iarna, costuri de intretinere zero, incalzire si aerisire prin pereti, lumini si temperaturi controlate prin intermediul telefonului.

Constructorii se intrec in inovatii si dotari de ultima generatie pentru a-si atrage clientii, dar chiar si asa preturile bat pasul pe loc in comparatie cu anul trecut. Cumparatorul anului 2017 este unul matur si cu pretentii din ce in ce mai mari, spun expertii imobiliari.

Intr-un complex de case de langa Lacul Snagov se promit costuri de intretinere zero, pentru case de pana la 400 de mp. In cartier sunt amplasate panouri fotovoltaice.

Surplusul de energie este stocat in baterii si poate fi folosit tot pentru locuitorii de aici, spun proiectantii. Pe sub strazile dintre case, de exemplu, se monteaza un sistem de tevi cu incalzire, astfel incat iarna zapada sa se topeasca si sa nu mai fie nevoie de utilaje de deszapezire.

Bogdan Brandiburg, proiectant general: ″Exista acest concept de locuinte active energetic, e folosit in general in zonele nordice, unde sunt tot timpul cu un pas inainte. Sunt construite intr-un climat atat de aspru, cu putine zile insorite pe an.”

Vezi articolul pe PRO TV

© Amber Gardens - All Rights Resevered