Aglomerarea zonei consacrate luxului rezidenţial din Bucureşti şi pretenţiile tot mai crescute ale cumpărătorilor au condus la apariţia unor cartiere de locuinţe care îmbină rafinamentul arhitecturii moderne cu eficienţa energetică.

 

Proiectele de lux care se află acum în construcţie în nordul Bucureştiului vor aduce pe piaţă în următorii doi ani circa 550 de apartamente, număr cu 175% peste cel al locuinţelor livrate în perioada 2014-2015, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox. „Există un apetit pentru construcţie şi achiziţie similar cu cel din perioada 2006-2007, când se cumpărau locuinţe din faza de proiect. A reapărut pe piaţă practica achiziţiei în scop investiţional, după ce aproape dispăruse în ultimii 5-6 ani. În ultimul an au fost persoane care au cumpărat locuinţe şi le-au revândut după şase luni cu profit“, spune Mihaela Pană, şefa biroului rezidenţial al DTZ Echinox.

Ea subliniază faptul că cerinţele cumpărătorilor devin tot mai concrete şi îndreptate spre noile tehnologii disponibile în construcţii, precum faţadele ventilate sau clădirile eficiente energetic.

Un grup de investitori greci a sesizat această nevoie şi în 2013 a demarat un proiect exclusivist de locuinţe în Otopeni, lângă pădurea Băneasa. Antreprenorii Leonidas Anastasopoulos, Orestis Servetopoulos, Alexandros Skouras şi Sony Mordechai, proprietarii dezvoltatorului imobiliar Alesonor, au investit până acum aici opt milioane de euro dintr-un total de 14 mil. euro, la cât este estimat costul celor 60 de case pasive planificate în cadrul complexului Amber Gardens. Terenul necesar proiectului a costat 5,5 mil. euro şi a fost finanţat de Alpha Bank, iar dezvoltarea propriu-zisă este acoperită din capitalul propriu al celor patru investitori.

„Un cartier nu mai poate fi perceput ca fiind de lux doar dacă se află în zona de nord. Pentru a fi considerat de lux, un cartier trebuie să fie în primul rând sustenabil, eficient energetic, să ofere acces facil locatarilor, străzi largi, intimitate, confort şi locuinţe de calitate excepţională. Casele verzi de lux reprezintă noul trend pentru cei care caută calitate, confort şi un stil de viaţă mai echilibrat, cu un consum energetic redus semnificativ şi costuri mai mici de întreţinere“, arată Leonidas Anastasopoulos, managing partner Alesonor.

Cititi articolul pe Capital.ro

© Amber Gardens - All Rights Resevered